Van der Ende Steel Protectors Academy

INVESTEREN IN MENSEN IS INVESTEREN IN KWALITEIT EN VEILIGHEID
more

Van der Ende Steel Protectors Academy

Door de grote groei die Van der Ende Steel Protectors Group als bedrijf doormaakt hebben we nieuwe mannen van staal nodig. Nieuwe vakmensen die samen met de bestaande kern aan vakmensen onze enorme projecten in infra en industrie kleur geven.

Deze mannen liggen niet voor het oprapen. Een vak leren is prachtig, maar vakmanschap wordt vandaag de dag minder geëtaleerd dan vroeger toen dit nog een keuze was op de LTS of andere vakscholen. We zien helaas steeds minder jonge mensen de keuze maken om (constructie)schilder te worden, terwijl de vraag in de markt naar goede vakmensen onverminderd hoog blijft. Een serieus vraagstuk waar tot voor kort geen pasklaar antwoord op was.

Gedegen vakopleiding
Nu wel. Daadkrachtig als we zijn heeft Van der Ende Steel Protectors Group zelf vorm gegeven aan een antwoord op dit vraagstuk: in 2018 is de Van der Ende Steel Protectors Academy opgericht en sindsdien bieden we jonge mensen een gedegen vakopleiding. Deze Academy is geheel rond de Van der Ende-kernwaarden ingericht:

  • Veiligheid
  • Perfectie
  • Innovatie
  • Hard & efficiënt werken
  • Verbinding

Hoe werkt de Van der Ende Academy?

Werving en selectie
Jaarlijks start medio november de wervingscampagne. Op een slimme manier bereiken we via social media de doelgroep van jongeren met werkervaring. De tragiek is dat veel jongeren uit deze doelgroep verstrikt zijn geraakt in uitzichtloze constructies van tijdelijk werk via uitzendbureaus, met een onzekere toekomst tot gevolg. Dankzij de Van der Ende Academy bieden wij deze jonge mensen een toekomst. Echter, alleen wanneer ze er 100% voor willen gaan. Op basis van dat criterium maken we een selectie van de aanmeldingen die naar aanleiding van de wervingscampagne binnenstromen. Eindselectie vindt plaats na een serie grondige interviews, waarbij we doorvragen op de details die later het verschil zullen maken. Alleen echte mannen van staal mogen de opleiding aan onze Academy gaan volgen.

Start en basis drieweekse opleiding
Ieder jaar start eind februari deze selecte groep van jonge nog onervaren vakbroeders aan de opleiding. Wij maken ze mannen van staal binnen de Van der Ende Academy door ons unieke opleidingstraject. Tien tot vijftien verschillende jongeren leren in drie intensieve weken de basisvaardigheden op het gebied van staalbescherming. Dit vindt plaats binnen een uitdagend en intensief programma. De opleiding start met de theorie van het vak. Zo leren de talenten in de Academy alles over veilig werken, equipment, materialen, toepassingen, methoden en techniek. Daarna volgt de praktijktraining. Onder begeleiding van doorgewinterde coaches zal de geleerde theorie in praktijk worden gebracht op proefobjecten. Tussen de praktijkdagen door wordt door middel van bootcamptrainingen gewerkt aan doorzettingsvermogen, weerbaarheid en teamgevoel. Het doel is om een team te bouwen van gedreven jongeren, gevormd door hun eigen levenservaring met ieder zijn eigen en unieke persoonlijkheid en achtergrond.

Op basis van periodieke beoordelingen, bijsturing en intensieve coaching worden de deelnemers in korte tijd opgeleid tot junior vakmensen. Het is hard werken en we vragen 100% inzet, discipline en heel veel ambitie. Alleen de besten halen de eindstreep van deze drieweekse opleiding.

Van drieweekse naar vierjarige opleiding
Vanaf de eerste dag zijn de jonge talenten in loondienst bij Van der Ende en tekenen ze een arbeidscontract. De drieweekse Academy-opleiding wordt gezien als de proeftijd. De Academy-leerling is na een succesvolle eindtoets officieel Leerling Constructieschilder en een nieuw lid van onze Van der Ende Steel Protectors familie.

In de periode van vier jaar die hierop volgt, leren de Academy-leerlingen de overige kneepjes van het vak. Na het afronden van dit traject wacht er niet alleen een superbonus, een meer dan uitstekend basissalaris, maar ook de titel Vakman Constructieschilder.

Seminars
Naast de opleiding van nieuwe leerlingen verzorgt Van der Ende Steel Protectors Academy ook seminars voor relaties en geïnteresseerden over diverse vak-gerelateerde onderwerpen. De Van der Ende Academy is immers hét kenniscentrum voor staalbescherming en innovatie.