BOOGBRUG BEEK EN SCHARBERGBRUG ELSLOO IN OPDRACHT

Begin januari ontving Van der Ende van Rijkswaterstaat een omvangrijke opdracht voor het conserveren van twee bruggen in het zuiden van Limburg. Wij zullen de komende twee jaar de Boogbrug in Beek en de Scharbergbrug in Elsloo van een nieuw conserveringssysteem voorzien.

Het oppervlak van de twee bruggen bedraagt ruim 60.000 m2. We stralen het oppervlak tot reinheidsgraad Sa2½, waarna we het voorzien van een duurzaam verfsysteem met een verwachte levensduur van twintig jaar. De oplevering van het werk zal eind 2015 plaatsvinden.

Voor de aanbesteding van dit project maakte Rijkswaterstaat gebruik van een zogenaamd EMVI-contract, waarbij naast de prijs ook de aanpak bepalend is voor wie uiteindelijk de opdracht krijgt. Onze aanpak voor het minimaliseren van hinder, het borgen van de planning en het beperken van de CO2-uitstoot, zoals beschreven in het plan van aanpak heeft uiteindelijk de doorslag gegeven bij het gunnen van dit werk aan onze organisatie.

HHet verwerven van deze opdracht past in de ambitie om onze activiteiten in de Infrasector in de komende jaren fors te vergroten.