Cursus voor leerling constructieschilders en gritstralers

In onze bedrijfsfilosofie past het inhuren van constructieschilders niet. Daarom vermijden wij dat zoveel als mogelijk. Het type mensen dat wij zoeken, moet een behoorlijke toewijding aan ons bedrijf ontwikkelen. Met een goede werksfeer en een krachtig beloningssysteem trachten wij vakmensen aan te trekken die zeer gemotiveerd zijn. Dat lukt ons bijzonder goed.

Tastbare bewijzen van ons personeelsbeleid zijn een gemiddeld ziekteverzuim in de laatste vijf jaar van 2,33% en een zojuist behaalde oorkonde bij Nerefco Europoort voor tien jaar ongevalvrij werken.

Om de groei van het bedrijf te kunnen waarborgen zijn we continu op zoek naar nieuwe vakmensen. Wegens het grote tekort aan vakmensen in de branche trainen wij onze vakmensen zelf. Daarom zijn we erg geïnteresseerd in de werving van jonge mensen die na een interne training het vak leren.

Met RPC uit Ridderkerk hebben we een unieke tweedaagse theorietraining opgezet. In de cursus worden de basisprincipes  van de metaalconservering uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden.

In maart volgde de eerste groep van dertien jonge constructieschilders deze cursus. Alle deelnemers waren er razend enthousiast over. De cursus werd afgesloten met een examen, waarvoor allen met glans slaagden.