Grote buitendienststelling spoorbrug Oosterbeek

Na maanden van voorbereiding en veel overleg met ProRail is in week 42 een grote buitendienst- en spanningloosstelling van 124 uur georganiseerd. Om de meest complexe onderdelen van de brug te behandelen en steigers te demonteren die bij eerdere buitendienststellingen zijn geplaatst. Hierbij is 180 ton steigermateriaal in 24-uurs diensten gedemonteerd door Harsco Infra Structure.

Daarnaast zijn de 2 geboortepunten van de brug voorzien van steigers en krimpfolie, zodat deze gestraald konden worden, waarna ze voorzien zijn van een 3 laags coatingsysteem.

Het straalwerk is succesvol uitgevoerd door 8 gritstralers. In de daarop volgende shiften is door circa 14 schilders en 8 opruimers dag en nacht gewerkt  om de klus  te klaren.

Onderaannemer Qumey Metaal B.V. zal gelijktijdig 360 meter  nieuwe bordesroosters plaatsen op de 6 aanbruggen. Met deze afrondende werkzaamheden zijn we na ruim 2 jaar hard werken gekomen bij de afronding van het project.

De komende 3 weken zetten we de puntjes op de i en zal het project opgeleverd worden, waarna de brug weer overgedragen wordt aan Prorail.