Inzet stofvrij straalmachine bij groot onderhoud op Tankterminal in Amsterdam

Bij een grote tankopslag terminal in  Amsterdam  zijn op dit moment diverse tanks in groot onderhoud. Naast mechanische werkzaamheden worden de tanks ook opnieuw geschilderd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Van der Ende Industrie BV, die als huiscontractor al 18 jaar actief is op de Terminal.

Bij het onderhoud wordt gebruik gemaakt van een EBE 350 werpstraalmachine, welke wordt ingezet voor het stralen van een aantal wandringen aan de binnenzijde van een tankwand. De hoge productiesnelheid van deze machine en het feit dat de mechanische werkzaamheden tijdens het machinestralen gewoon door konden gaan, zorgt er voor dat de strakke deadlines die aan de planning zijn gesteld behaald worden.

Met behulp van de stofvrij straalmachine worden de wanden droog gestraald tot reinheidsgraad Sa 2.5. De perfecte voorbehandeling voor het aanbrengen van solvent free tank linings. De conventionele manier van droog gritstralen brengt veel stofoverlast en afval met zich mee, maar als het object het toelaat kunnen we grote delen van het oppervlak machinaal stralen. Daarmee zorgen niet alleen voor een perfect gestraald oppervlak en een werkbare omgeving voor overige disciplines, maar ook voor een reductie van de hoeveelheid straalmiddelresten van wel 95% en bovendien geheel stofloos.

Na deze voorbehandeling wordt het gestraalde oppervlak eerst voorzien van een primer, waarna de tankmantel uiteindelijk wordt afgewerkt met een laag Sigma Novaguard 890 in een laagdikte van 500 micron.

Resultaat, een tanklining met een gegarandeerde levensduur verwachting van minimaal 20 jaar.