Omvangrijk onderhoud Wilhelminabrug in volle gang!

In februari 2016 is de combinatie Van der Ende Infrastructure en Edilon Sedra Contracting door Rijkswaterstaat via een Best Value Procurement (BVP) aanbesteding geselecteerd voor het groot onderhoud aan de Wilhelminabrug in Deventer. Dit omvangrijke project met een strak tijdsschema is inmiddels in volle gang!

Wat we onderhouden

In juni zijn we begonnen met de onderhoudswerkzaamheden. Een van de belangrijkste projectdoelen naast goed vakmanschap is het beperken van de hinder voor de omgeving.

Ondertussen is het onderhoud in volle gang en kent het diverse cruciale fasen om de mogelijke overlast te vermijden. Stapsgewijs vervangen we het asfalt en sommige delen van het rijdek worden compleet vervangen. Ook worden de voegovergangen vervangen en reviseren we de ijzeren leuningen. Daarnaast repareren we circa 1.000 klinknagels en het beton, en vervangen we het volledige coatingsysteem over een oppervlakte van ongeveer 25.000 m².

Uniek en uitdagend: stralen in verplaatsbare, hermetische tent

Een uniek en uitdagend onderdeel in dit bijzondere project is het stralen van de twee hoofdliggers (van de brug). Elk met een lengte 200 meter boven de rijbaan. Dit stralen gebeurt in een hermetisch afgesloten én verplaatsbare constructie. Met 18.000 m³/uur onderdruk wordt voorkomen dat er stofemissie naar buiten gaat. Het bijwerken van de stalen boogbrug is ondertussen afgerond.

Werkwagens

Op dit moment worden de werkwagens (platformen) geassembleerd. Zowel de aanbruggen als de hoofdspanning hebben een eigen werkplatform voor het gritstralen en één voor het conserveren. Deze wagens werken georganiseerd achter elkaar aan.