Opleiding groep junioren 2013 van start

Dit is misschien wel de beste groep in jaren!

Een van de onderscheidende pijlers van Van der Ende Straal- en Schilderwerken is zeker de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Maar om ieder jaar opnieuw een klas met junioren aan te nemen, is wel heel ambitieus. Wij vroegen aan Peter van der Ende, verantwoordelijk voor werving en selectie medewerkers, waarom dit onderwerp ieder jaar zo hoog op de agenda staat.

“Wij hebben een fantastische kern van schilders en gritstralers in dienst. Stuk voor stuk heb ik de mannen persoonlijk aangenomen. Zij zijn het visitekaartje van ons bedrijf. Hard werken met verstand is een pré, maar het sociaal gedrag binnen de groep is minstens zo belangrijk. Dit zijn elementen waarop  de mensen uiteindelijk worden geselecteerd.

Jaren geleden zagen we  de gemiddelde leeftijd oplopen. We hebben toen een focus ingezet om jonge medewerkers in de leeftijd van 18 tot 21 jaar te werven.

Dit doen we sindsdien ieder jaar. Ondertussen weten we de gemiddelde leeftijd rond de 38 te houden. Het werven en selecteren gebeurt via een vast patroon van advertenties en persoonlijke werving via bestaande personeelsleden in het vroege voorjaar. De jonge kandidaten hoeven geen vakkennis te hebben, dat gaan wij ze juist leren.  Alhoewel een opvallende trend is dat er veel jonge gezel huisschilders zich nu aanmelden als gevolg van de crisis in de bouw. Ik beoordeel de jonge kandidaten op voorkomen en houding, enthousiasme en uitspraken gedurende het intake gesprek.

De beste 10 bieden we na afloop van het gesprek een contract aan. Dol enthousiast gaan ze terug naar moeder. Vergeet niet dat ze zomaar netto 100 euro  in de week meer gaan verdienen dan het wettelijk minimum. En dat loopt progressief op in de opvolgende jaren. We stellen hoge eisen, daar horen goede beloningen bij. Overigens hebben we dit jaar 8 junioren aangenomen, maar het wordt misschien wel de beste groep in jaren.

Het enthousiasme proberen we natuurlijk vast te houden door veel persoonlijke begeleiding. Ze krijgen een 2 dagen durende theorie cursus op het bedrijf en gaan aan de hand van een volwassen vakman de praktijk in.

Het eerste jaar blijkt toch het moeilijkste jaar. Veel van die jongens hebben nog geen echte werkervaring. Het dagelijks voor dag en dauw opstaan en ’s avonds rond 6 uur weer thuiskomen is zeker het eerste jaar loodzwaar. Dit is een van de belangrijkste redenen dat zomaar 50% uiteindelijk afvalt. Maar degenen die volhouden, dat zijn de tijgers die we zoeken. Na een jaar of 5 zijn ze volwassen vakmannen met dito beloning.

Een dankbaar resultaat om de jongens te zien groeien in vakmanschap en loyaliteit naar het bedrijf.

Lichting 2013 is klaar voor de start.”