Oplevering spoorbrug Zaltbommel komt snel naderbij

De formele opleverdatum van de gerenoveerde spoorbrug bij Zaltbommel staat wegens de voorspoedige voortgang gepland voor eind juni 2006. Ruim anderhalf jaar eerder dan oorspronkelijk het plan was!

Op dit moment zijn de straalwerkzaamheden volledig afgerond. Op de foto is duidelijk te zien hoe een complete waterzuivering is geïnstalleerd op een ponton gelegen in de vaarweg. Deze reinigt het proceswater dat tijdens het bevochtigd stralen nodig is, waarna het gereinigde water in de rivier kan worden geloosd.

Het afzetten van de vaarweg, inclusief permanente scheepvaartbegeleiding door twee vaartuigen van Rijkswaterstaat is een kostbare affaire gebleken. In een kleine twaalf weken tijd bedroegen de kosten ruim €400.000,-. De kosten zijn contractueel volledig op nacalculatie verrekenbaar met de opdrachtgever. Omdat Van der Ende zo efficiënt heeft gewerkt, is ook de doorlooptijd waarbinnen de vaarweg-markeringen noodzakelijk waren vele weken korter geworden. Daarmee hebben we voor opdrachtgever Prorail vele honderdduizenden euro’s kunnen besparen.