Amsterdam Centraal station ondergaat metamorfose

Met enorme inzet werkt een team van zo’n 20 schilders onafgebroken aan de imposante kapconstructies Van Amsterdam Centraal Station. De werkzaamheden vorderen gestaag.  Over enkele weken zijn  de schilderwerkzaamheden aan Zuidkap van het station gereed. Dan isruim 40.000 m2 staal en hout van de kap volledig voorzien van een nieuw drielaags verfsysteem van PPG.  De monumentale kap ziet er weer schitterend uit. Bovendien is de kap  weer voor vele jaren beschermd  tegen corrosie en houtrot.

Nadat het schilderen klaar is rest nog het aanbrengen van de nieuwe vogelwerende netten, over een oppervlak van ruim 50.000m2. Deze fase start in in augustus.

Noordkap gestart

In februari van dit jaar zijn we ook gestart met de werkzaamheden aan de Noordkap van het station. Ook bij deze kap wordt de volledige staalconstructie en het houten dakbeschot van een nieuw verfsysteem voorzien.

Veiligheid voorop

Een groot deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd boven de perrons, waar per dag  zo’n 250.000 mensen passeren. Het borgen van hun veiligheid en het voorkomen van overlast heeft de hoogste prioriteit. Het uitvoeringsteam is daar volledig op ingespeeld, tot volle tevredenheid van zowel het publiek als de opdrachtgever.