Van der Ende nu nog groener!

Op 10 maart kon Richard Dräer, die onder andere verantwoordelijk is voor het KAM-beleid van Van der Ende de sleutels in ontvangst nemen van de eerste elektrische auto binnen het bedrijf, een Opel Ampera.  Met de ingebruikname van deze auto is het bedrijf weer een stukje dichter bij het realiseren van de doelstellingen op gebied van reductie van de CO2-uitstoot. De auto stoot slechts 27 gram CO2 per kilometer uit.

Met de levering van de nieuwe auto zijn bij het kantoor ook twee laadpunten voor elektrische auto’s in gebruik genomen.

Deze laadpunten worden gevoed met stroom die opgewekt is door windenergie, één van de schoonste energiebronnen van dit moment. Voor bezoekers van Van der Ende zijn de laadpunten gratis te gebruiken voor het laden van hun elektrische voertuigen. Op die manier kunnen we ook buiten de grenzen van ons bedrijf bijdragen aan een beter milieu.

Over de keuze voor de Ampera verteld Richard het volgende: “Toen ik op zoek ging naar een andere auto was duidelijk dat het een auto moest worden die past binnen onze visie op gebied van duurzaamheid.

Na het afwegen van verschillende alternatieven kwam ik uit bij de Ampera. Een auto die niet alleen qua emissies zeer goed scoort, maar die ook nog eens prima rijdt en er wat mij betreft prima uit ziet. Voor mij niet geheel onbelangrijk omdat ik toch wel een autoliefhebber ben.

Als verantwoordelijke voor het KAM-beleid vind ik het leuk met deze auto het goede voorbeeld te kunnen geven. Aangename bijkomstigheid is het ontbreken van bijtelling voor deze auto. Zo wordt goed zorgen voor het milieu nog extra beloond”.