conserveren bovenleidingdraagconstructies

Bovenleiding draagconstructies prorail

  • ProRail
  • Diverse tracé's
  • maart 2004 - juni 2006
more
team ende prorail

Draagconstructie bovenleiding

Het Nederlands spoorwegennet heeft een lengte van bijna 3.000 km. Boven de meeste spoorbanen bevindt zich een elektriciteitnet. Om de circa 75 meter afstand staat een zogenaamde bovenleidingdraagconstructie, waaraan het bovenleiding net is opgehangen. Het staaloppervlak per draagconstructie loopt uiteen van circa 20 m2 tot wel 200m2.

Gemiddeld worden de jukken eens in de 20 jaar geschilderd.

close
more
bovenleiding ns prorail

Werk voor specialisten

Van der Ende heeft sinds 1992 honderdduizenden vierkante meters in opdracht van Prorail geschilderd.

Het werk is fysiek zwaar en vergt veel van de schilders. De bereikbaarheid is lastig. De schilders werken in verband met valgevaar altijd aangelijnd.

De werkzaamheden worden in hoofdzaak s’ nachts uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de bovenleiding spanningsvrij en de sporen zijn buiten dienst genomen. De periode van buitendienstname is van zeer korte duur, vaak niet meer dan netto 3 uur.

close
more
draagconstructies ns prorail

Veiligheid staat voorop

Tijdens de uitvoering zijn meerdere veiligheidsmensen aanwezig die toezicht houden op de schilders en te bewaken dat er alleen in spanningsvrije zones wordt gewerkt. In voorkomende gevallen worden ook wel hoogwerkers of snelbouwsteigers ingezet.

Er zijn in Nederland slechts een paar bedrijven door Prorail geselecteerd om dit bijzondere werk uit te voeren. Van der Ende is trots dat zij de langste staat van dienst heeft binnen Prorail voor het conserveren van bovenleidingdraagconstructies.

close
more
Borne van Elteren
Manager Infra +31 (0) – 472 11 88
Contactformulier

Neem contact op voor meer informatie

Contactpersoon
“Van der Ende is known to be a knowledgeable and service-oriented company. During execution serious attention was paid to working safely, a good quality of work was delivered and the customer's questions about planning and commitment were responded to positively.” - G. Klapwijk (Nederlandse Gasunie) Download PDF