rijnbrug oosterbeek

Rijnbrug Oosterbeek

  • ProRail Infraprojecten Regio NoordOost
  • 35.000
  • maart 2011 - november 2012
more
rijnbrug oosterbeek prorail

Oog voor natuur en milieu

In opdracht van ProRail Infraprojecten Regio NoordOost is Van der Ende in maart 2011 gestart met het stralen en conserveren van de Rijnbrug te Oosterbeek. Een stalen spoorbrug die bestaat uit een grote hoofdoverspanning en 7 aanbruggen. Die aanbruggen zijn gelegen boven de uiterwaarden, die als natuurgebied zijn aangemerkt.

close
more
ende rijnbrug censerveren

Treinverkeer moet door

Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden heeft het treinverkeer gewoon gebruik kunnen maken van de spoorbrug. Voor een klein deel van de werkzaamheden, waaronder het bouwen van de steigers is gebruik gemaakt van de buitendienststellingen van het spoor.

close
more
staal Rijnbrug Oosterbeek

Kenmerkende groene kleur

De boogbrug en de onderste delen van de aanbruggen zijn volledig gestraald tot Sa 2,5. Hier is een dikke oude teerachtige coating (Flintcote) verwijderd, die in laagdiktes tot zelfs 1 centimeter dik was aangebracht. De bovenste delen van de aanbruggen zijn plaatselijk voorbehandeld. Het totaal is daarna voorzien van een nieuw conserveringssysteem, in de kenmerkende groene kleur.

close
more
Borne van Elteren
Manager Infra +31 (0) – 472 11 88
Contactformulier

Neem contact op voor meer informatie

Contactpersoon
“De werkzaamheden zijn door eigen vakkundig personeel en met eigen equipment naar volle tevredenheid en in goede samenwerking uitgevoerd en tijdig opgeleverd.” - W.H. Leenders (ProRail) Download PDF