Van der Ende gekozen in aanbesteding project Wilhelminabrug

Het was een spannende tijd voor Van der Ende; meedingen in een aanbesteding op basis van Best Value Procurement is niet zomaar iets. En het resultaat mag er wezen: VOF Van der Ende Infrastructure is gekozen samen met Edilon Sedra Contracting als aannemerscombinatie voor het project Wilhelminabrug. Een zeer omvangrijk project met een strak tijdsschema.

Wat is Best Value Procurement?

Best Value Procurement (BVP) is een andere manier van aanbesteden. In deze procedure moeten aannemers bewijzen dat zij – binnen het budget en op de gestelde doelen – de meeste waarde bieden voor een project. Het criterium van de aannemerscombinatie: ervaringen uit eerdere projecten waarbij goede referenties doorslaggevend zijn. Zo springen de echte experts eruit. V.O.F Van der Ende en Edilon Sedra kwamen als beste uit de bus voor het Best Value Project Wilhelminabrug. Dit project heeft een totale waarde van 6,6 miljoen euro.

Wilhelminabrug in Deventer

De Wilhelminabrug  werd gebouwd tussen 1939 en 1943, maar is in april 1945 door het Duitse bezettingsleger opgeblazen. Na de bevrijding is de brug  volgens het oorspronkelijke ontwerp herbouwd en in 1948 opnieuw in gebruik genomen. De brug heeft 68 jaar dienst gedaan als belangrijke verbinding over rivier de IJssel. Nu is de brug onderdeel van het Groot Variabel Onderhoud (GVO) programma van Rijkswaterstaat.

We verwachten medio juni te kunnen beginnen met de onderhoudswerkzaamheden. Eind december 2016 is de oplevering gepland. De nadruk in het project ligt op kwaliteit en minimale verkeersoverlast. Een echte uitdaging dus weer waar we enorm naar uitkijken en waarvan we u op de hoogte zullen houden. Binnenkort meer over dit bijzondere project!