Ons verhaal

Peter, Edgar en Marnix Van der Ende

Passie voor staal

Staal is een van de sterkste en duurzaamste bouwmaterialen. Die positieve, bijna onaantastbare eigenschappen kennen echter één bedreiging: corrosie. Van der Ende is een van de grootste Nederlandse specialisten in het beschermen van staal tegen corrosie. De onderneming werd in 1929 opgericht en is binnen deze gespecialiseerde branche een van de laatste familiebedrijven. Al vier generaties onderhoudt en beschermt Van der Ende alle denkbare staalconstructies.

Drie principes

Voor Van der Ende staan drie principes voorop: hard en efficiënt werken, streven naar perfectie en voortdurend gericht zijn op innovatie. Was ons bedrijf tot de jaren ’70 van de vorige eeuw vooral actief op de grote scheepswerven, in de decennia daarna specialiseerden wij ons steeds meer in industriële en infrastructurele projecten. Van reusachtige opslagtanks tot complexe installaties in de procesindustrie, van waterkeringen tot spoor- en verkeersbruggen: Van der Ende beschermt staal tegen corrosie.

“Wij houden van staal. Al drie generaties onderhoudt en beschermt Van Der Ende dit veelzijdige constructiemateriaal”

Kwaliteit en snelheid gegarandeerd

Ons vak heeft zich de laatste 25 jaar sterk ontwikkeld, met name op het gebied van voorbehandelingsmethoden. Coatings en afgeleide producten bieden door hun innovatieve eigenschappen veel meer mogelijkheden. Objecten worden groter, opslagcapaciteit, pijpleidingen en verkeersnetwerken worden intensiever benut.

Eindgebruikers stellen als eis dat het onderhoudswerk verkeers- en/of productieprocessen zo min mogelijk belast. Planning en inventiviteit zijn van cruciaal belang voor de beperking van onderhoudskosten en verkorting van de projectduur. Bij de uitvoering van onderhoud wordt projectmanagement door de contractor steeds belangrijker. Ook hierin excelleert Van der Ende. Om kwaliteit en snelheid te garanderen is veel kennis en ervaring nodig. Die heeft Van der Ende allemaal in huis.

Een hecht en deskundig team

Onze werknemers volgen intensieve opleidingsprogramma’s en ontwikkelen samen met leveranciers nieuwe technische oplossingen voor onze klanten. Wij staan altijd klaar voor onze klanten, maar ook voor elkaar. Want wij vormen een hecht team, uitgerust met het beste hoogwaardige materiaal.

Verantwoordelijk voor complexe onderhoudsprojecten

De rol van ons bedrijf beperkt zich al lang niet meer tot het beschermen van staal alleen. Complexe onderhoudsprojecten, met uiteenlopende geïntegreerde disciplines vormen een belangrijk deel van ons portfolio. Wij zijn eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het contract. Omgevingsmanagement is een steeds meer gevraagd specialisme. Wij zorgen dan onder meer voor alternatieve verkeersstromen en het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Vanderende_EMO_wielgraver_001Van-der-Ende---Oiltanking-Terneuzen-001Van-der-Ende---ProRail-Rijnbrug-006b

Van der Ende in beeld

1/2.5

“Een doorlooptijd die zo kort mogelijk is, het beste afwerkniveau, optimale bescherming en een helder en soepel proces. Dat zijn onze criteria voor kwaliteit.”

over_ons_3

Veiligheid

Veiligheid is een basisvoorwaarde tijdens de uitvoering van projecten. Daarom stuurt een Hogere Veiligheidskundige (HVK) onze afdeling HSEQ aan. NACE gecertificeerde kwaliteitsinspecteurs en veiligheidsinspecteurs (MVK) maken integraal deel uit van de projectteams.

Langdurige relaties

Wij investeren in langdurige relaties. Medewerkers werken lang bij Van der Ende en met veel opdrachtgevers werken wij al tientallen jaren samen. Ook complexe onderhoudsprogramma’s kunnen wij uitstekend vormgeven, omdat we de belangen van onze klanten zo goed kennen.

De lat ligt hoog

Voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe producten en technieken met meerwaarde voor de klant en minder belasting voor mens en milieu. Van der Ende onderscheidde zich al eerder met stofvrij stralen van horizontale en verticale oppervlakken, mobiele gritrecycling-installaties, vochtstraaltechniek en isolerende coatings. Wij leggen de lat heel hoog: een zo kort mogelijke doorlooptijd, optimale bescherming en een helder en soepel proces, zonder incidenten. Dat zijn onze criteria voor kwaliteit.

Van der Ende in media

1/1