Opknappen Amsterdam CS intensief en op schema

We hebben het al even genoemd, één van onze paradepaardjes: het intensief opknappen van het monumentale centraal station Amsterdam. 80.000 m² conserveren. De kap van de Zuidhal is bereikbaar gemaakt met een verrolbare steiger. En de kap is volledig afgeschermd zodat reizigers en de eronder geparkeerde treinen geen hinder ondervinden.  Een imposant aangezicht.

Resultaat Zuidhal is prachtig!

Sommige delen van de Zuidhal van het station zijn al opgeleverd en het resultaat is prachtig! Als je omhoog kijkt dan zie je het verschil: fris, pas geverfde dakdelen naast zwarte, gebladerde staaldelen. Het opknappen van de Zuidhal loopt door tot medio 2017. In januari beginnen we met het conserveren van het staal en houtwerk aan de Noordhal. Na de intensieve opknapbeurt van het hout en staal van beide hallen vervangen ook nog 50.000 m² vogelnetten.

Reizigers geen overlast tijdens opknappen

Elke dag wordt door circa zestien schilders heel intensief gewerkt. Alle staal- en houtconstructies worden door het hele centraal station onder handen genomen. Doordat het werkgebied goed is beschermd, ondervinden de enorme hoeveelheid reizigers die Amsterdam CS elke dag heeft, geen enkele overlast van de werkzaamheden. Knap staaltje werk weer!

Medio 2018 wordt het centraal station weer als nieuw opgeleverd met verfwerk dat 20 jaar meegaat.