REVOLUTIONAIRE HULPCONSTRUCTIES VOOR OOSTERSCHELDEKERING

Als het gaat over groot onderhoud aan conserveringssystemen, gaat het veelal over gritstralen en applicatie van verfsystemen. Toch komt er vaak veel meer bij kijken. Neem bijvoorbeeld het project groot onderhoud aan de Oosterscheldekering. Aan het eigenlijke onderhoudswerk gaat enorm veel voorbereidend werk vooraf.

In twaalf maanden tijd zijn er verschillende revolutionaire hulpconstructies ontworpen en gebouwd. Deze moeten de zwaarste stormen en bijbehorende golfkrachten van de Noordzee kunnen weerstaan. Ze moeten volledig stofdicht en geïsoleerd zijn, zodat we het onderhoud aan schuiven en pijlers efficiënter en veiliger kunnen uitvoeren.

Aan alle details is gedacht. Een modulaire opbouw, zodat we de constructie op alle verschillende formaten schuiven en pijlers kunnen toepassen. Alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen om de modules veilig te kunnen monteren boven het kolkende water. Afgelopen week zijn de onderdelen van de hulpconstructie naar de Oosterscheldekering getransporteerd. Daarmee hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt bij dit bijzondere project. De oplevering zal in 2035 plaatsvinden.