Van der Ende krijgt opdracht renovatie perron overkapping station Zaandam

ProRail heeft de opdracht voor de renovatie van de perronkap van station Zaandam aan Van der Ende Infrastructure gegund. De conserveringswerkzaamheden, bestaande uit het voorbehandelen en schilderen van de circa 8.000 m2 stalen constructie zullen medio mei 2018 starten.

Tegelijkertijd worden 489 polycarbonaat lichtkoepels en circa 1200 m2 aan polycarbonaat regenschermen vervangen. Het gehele dak zal eveneens worden gerenoveerd, waarbij de huidige dakbedekking hersteld wordt en de bestaande goten voorzien van nieuw polyester. De totale waarde voor deze opdracht bedraagt € 2,25 miljoen excl. btw.

De oplevering van het werk staat gepland in mei 2019. Gedurende de uitvoering zal het station gewoon in bedrijf blijven. De aanwezige winkels en horeca gelegenheden blijven goed bereikbaar.

Van der Ende Steel Protectors Group heeft een fors marktaandeel verworven als het gaat om onderhoud aan stations. Naast deze opdracht zijn we momenteel in opdracht van ProRail  bezig met het groot onderhoud aan Amsterdam Centraal Station en station Tilburg.