fireproofing pomp

Vacatureoverzicht Fireproofing

Specialisme
more

Fireproofing

De kracht van staal

Staal is een bijzonder sterk, veelzijdig en veel gebruikt constructiemateriaal voor uiteenlopende objecten. In sommige gevallen staan die objecten in een omgeving waar een hoog brandrisico is. Bij een brand kan de temperatuur heel snel heel hoog oplopen dat het gevaar bestaat dat het staal zijn kracht verliest. En dan kan de constructie het begeven. Ook kunnen er als gevolg van hitte een extreme druk in afgesloten delen (zoals in vaten) ontstaan, met mogelijke explosies tot gevolg. Het is dus essentieel het staal te beschermen tegen brand en hitte. Dit beschermen kan op verschillende manieren: het aanbrengen van plaatmaterieel, spuitmortels of speciale coatings.

Waarom fireproofing coatings

Als staalconserveerder kiezen wij voor het aanbrengen van zogenaamde passive fireproofing coatings. Deze coatings bieden naast een uitstekende bescherming tegen hitte, ook bescherming tegen corrosie (in tegenstelling tot de andere methoden). Bovendien bezitten ze een zeer lange levensduur.

De pomp voor fireproofing coatings is geleverd door Rasco-Clemco, een specialist in Coating Applications Products.  De bedieningsmannen van Van der Ende hebben ondertussen een intense tweedaagse training achter de rug waarin zij alles over de bediening hebben geleerd. Klaar voor gebruik! Van der Ende kan zich met recht een specialist in het aanbrengen van passive fireproofing coatings noemen.

Specialismenoverzicht